Uncategorized

Katukampanjoinnin FAQ

Kadulla kampanjoidessa pääsee juttelemaan kaikenlaisten ihmisten kanssa. Tiettyihin kysymyksiin olen tässä parin viimeisen viikon aikana ehtinyt vastata niin moneen kertaan, että koostanpa huvikseni niihin vastaukset tähän alle. Por favor!

 

  1. Mitä sit.vas tarkoittaa?

 

Sitoutumattomuus tarkoittaa vain sitä, että en ole puolueen jäsen. Liittyminen ei ole ollut itselleni ajankohtaista, sillä taustani on järjestö-, ei puoluetoiminnassa.

Sitoutumattomuuteni ei vaikuta vaalimatemaattisesti mihinkään. Jos en pääse valtuustoon, menee ääni listalle, ja jos pääsen, maksan kokouspalkkioista puolueveron kuten muutkin. Suunnittelen kuitenkin pääseväni läpi. 😀

 

  1. Mitä ajattelet maahanmuutosta?

 

Sitä, että Suomen pitäisi noudattaa kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia sekä omaa perustuslakiaan. Minulle ihmiset ovat samanarvoisia synnyinmaasta riippumatta. En halua ratkaista ensin suomalaisten ongelmia ja sitten vasta tänne tulleiden pakolaisten, vaan taata elämiseen riittävän toimeentulot ja laadukkaat, yhdenvertaiset julkiset palvelut kaikille. Leikkaukset köyhimmiltä eivät ole maahanmuuttajien syytä, vaan oikeistolaisen politiikan tulos.

En usko, että Suomen rajojen sulkeminen olisi millään mittarilla järkevää. Ilmastonmuutoksen myötä planeetalla alkaa suurempi muuttoliike kuin mitä ihmiskunnan historiassa on koskaan nähty. Nyt on oikea aika oppia tukemaan ihmisten kotoutumista tänne ja etsiä parhaat keinot sopeutua jo käynnissä olevaan muutokseen.

 

  1. Mitä ajattelet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksista?

 

Samaa kuin kaikkien muidenkin ihmisten oikeuksista: niiden tulee olla yhdenvertaiset. Tasa-arvoinen avioliittolaki oli kaivattu uudistus, ja tuen translain muuttamista ihmisten itsemääräämisoikeutta kunnioittavaan suuntaan. Myös Setan sateenkaarikunta-kampanja on tukemisen arvoinen. Erityisesti kouluissa olisi päästävä eroon sukupuolittavasta ja kaikki heteroiksi olettavasta kulttuurista, sillä siitä ei ole kenellekään mitään hyötyä mutta monille suurta haittaa.

P.S. Kysymystä 3 esittävät kahdenlaiset ihmiset: ne, joille on tärkeä tietää ehdokkaan puolustavan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaista kohtelua, ja ne, jotka vielä vastustavat sitä.
Jälkimmäisille toivotan hyvää matkaa historian lehdille. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *